Μεταξωτά Μπουρουλίτη




Εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια, η οικογένεια Μπουρουλίτη ασχολείτε με το μετάξι. Με την κατασκευή μοναδικών εργόχειρων, υφαντών, μεταξωτών υφασμάτων, είδη ενδύσεως και αξεσουάρ. Μια μεγάλη συλλογή που ανανεώνετε κάθε χρονιά επιλεγμένη και κατασκευασμένη με μεράκι και γούστο από εμάς και από τα ταλαντούχα χέρια της περιοχής μας.

Δημιουργίες στο Μετάξι


Το Σουφλί μας είναι γνωστό για το μετάξι του σε όλο τον κόσμο, μα είναι επίσης γνωστό και για τα ιδιαίτερη παράδοση του στο κέντημα. Άνθρωποι μερακλήδες από όλο τον κόσμο καταφθάνουν στην περιοχή μας και πιο ειδικότερα στο Σουφλί για να διαλέξουν μέσα από μια μεγάλη ποικιλία εργόχειρων αυτό που θα κάνει την χειρονομία τους μοναδική. Τα κεντήματα μας προορίζονται συνήθως για προίκες, για την διακόσμηση του σπιτιού και για ότι άλλο εσείς επιθυμήσετε.




Συνεχίζοντας την παράδοση στο χειροποίητο κέντημα και στο υφαντό η οικογένεια Μπουρουλίτη με προσοχή επιλέγει και με αγάπη προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από μεταξωτά αντικείμενα αξίας.

Continuing this tradition in hand-made embroidered and woven cloths, the Bourouliti family carefully selects and lovingly offers a wide variety of precious silk products.




Τα προϊόντα "Δημιουργίες στο Μετάξι" είναι εγγυημένα από τον κατασκευαστή τους, την Οικοτεχνία Σουφλίου ΜΠΟΥΡΟΥΛΙΤΗ, για την ποιότητα του υφάσματος, το κέντημα και τη δαντέλα τους. Κάθε είδος μας είναι χειροποίητο, φτιαγμένο στην Οικοτεχνία μας στο Σουφλί, και ακολουθεί τη μακραίωνη σουφλιώτικη παράδοση στα μεταξωτά κεντήματα.

The products "Creations of Silk by Bourouliti" are guaranteed by Soufli Handicrafts BOUROULITI for the quality of their fabric, their embroideries and their lace. Every product is hand-made by Soufli Handicrafts Bourouliti and it follows a long local tradition in silk embroideries.



Η οικοτεχνία μας στεγάζεται σε τρία καταστήματα.

1ο κατάστημα "Μουσείο"


Ελ.Βενιζέλου 12, Σουφλί

(στην πλατεία του Σουφλίου, απέναντι από την πιάτσα των ταξί)

Αυτό είναι το κεντρικό μας κατάστημα. Στεγασμένο σε ένα παλιό παραδοσιακό σπίτι, έχουμε μαζέψει για εσάς σε αυτό τον χώρο όλα τα καλά που παράγει και κατασκευάζει η οικοτεχνία μας. Υφάσματα με το μέτρο, κεντήματα, τσεβρέδες, φουλάρ, εσάρπες, χειροποίητα κοσμήματα από ημιπολύτιμες πέτρες και το κουκούλι μας, αντικείμενα από μετάξι, διακοσμητικά για το σπίτι, είδη ενδύσεως και πολλά άλλα.


Θα σας ξεναγήσουμε στον ζεστό χώρο μας και στην ιδιωτική συλλογή μας, το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου "Τα Γνάφαλα" το οποίο στεγάζεται στο δεύτερο όροφο του καταστήματος μας. Μια συλλογή που δύο δεκαετίες τώρα συλλέγουμε με μεράκι και αγάπη για την παράδοση της περιοχής μας.


Επίσης στον χώρο του οντά μας μπορείτε να παρακολουθήσετε άνετα καθισμένοι στην παραδοσιακή γωνιά μας απολαμβάνοντας μια παραδοσιακή λεμονάδα ή γκαζόζα της περιοχής την ιστορία του μεταξιού σε μια ολιγόλεπτη ταινία. Στον ίδιο χώρο μπορείτε να διαβάσετε κάποιο από τα βιβλία της βιβλιοθήκης μας που αφορούν την περιοχή και την ιστορία του τόπου μας.



2ο κατάστημα "Kέντρο ενημέρωσης"


2ο χιλιόμετρο Σουφλίου-Αλεξανδρούπολης

Για αυτούς που είναι βιαστικοί ή επιθυμούν παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής οποιαδήποτε στιγμή της μέρας, μπορούν τα τα βρούνε σε αυτό το κατάστημα μας. Βρίσκετε πάνω στην Εθνική οδό, με άνετο πάρκινγκ και χώρο αναψυχής και ξεκούρασης για τους ταξιδιώτες. Φυσικά μπορεί να βρει όλη την συλλογή μας σε μεταξωτά και σύμμεικτα υφάσματα, κεντήματα και αξεσουάρ. Επίσης έχουμε επιλέξει για εσάς παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής από συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις όπως κρασιά και τσίπουρα, καβουρμά και διάφορα άλλα αλλαντικά, πέτουρα και τραχανά, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού.


Σε αυτό το κατάστημα μπορείτε να παρακολουθήσετε στην αίθουσα του κέντρου ενημέρωσης όλη την διαδικασία του αγαπημένου μας μεταξοσκώληκα και πως το κουκούλι του φτάνει σε μορφή εργόχειρου στο τραπέζι σας.

3ο κατάστημα "Επιλογές"



25ης Μαρτίου, Σουφλί (στην πλατεία του Σουφλίου)


Στο κατάστημα αυτό θα βρείτε όλων των ειδών τα δώρα. Υπάρχει μεγάλη συλλογή σε μαντήλια και φουλάρια, γραβάτες, μπέιμπι- ντολ και όλων των ειδών τα αξεσουάρ σε μεταξωτό ύφασμα. Επίσης για αυτούς που επιθυμούν κάτι διαφορετικό για δώρο, σίγουρα θα το βρουν στην μεγάλη συλλογή μας σε χρυσό και ασημένιο κόσμημα, ωρολόγια, αναπτήρες, κινητή τηλεφωνία και πολλά ακόμη αντικείμενα που επιλέξαμε για εσάς και για τα δώρα σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είναι τα γνάφαλα;

Τα εκθέματα μας (Α' Μέρος)

Χριστουγεννιάτικες Κάρτες του Μουσείου μας-Πολλές Ευχές!!