Πολιτιστικές Εκδηλώσεις "Γνάφαλα" 2007


Πριν από 2 χρόνια τολμίσαμε την πρώτη μας απόπειρα σαν φορέας να διοργανώσει πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Σουφλί. Γενικότερα οι εκδηλώσεις που συνέβαιναν εως σήμερα δεν αφορούσαν καθόλου τους νέους. Με αποτέλεσμα η νεολαία του Σουφλίου να μην εμφανίζεται πουθενά.

Πριν 2 χρόνια καταφέραμε να διοργανώσουμε κάποιες μικρές εκδηλώσεις σ' ένα παλιό σπίτι που αγόρασε η οικογένεια μου πρόσφατα και με την ευκαιρία της εν μέρη «αχρηστίας» του αποφασίσαμε να το αξιοποιήσουμε πολιτισμικά. Το σπίτι είναι ένα παλιό παραδοσιακό οίκημα που συναντάτε μόνο σε περιοχές με καλλιέργεια μεταξοσκώληκα. Ένα παραδοσιακό Κουκουλόσπιτο. Χρησιμοποιήσαμε τον χώρο έτσι ακριβώς όπως τον βρήκαμε φιλοξενώντας στους τοίχους του μια έκθεση 3 καλλιτεχνών. Η έκθεση περιείχε ζωγραφική, σχέδιο, φωτογραφία και βίντεο έργα.

Μια έκθεση που δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ νωρίτερα στον τόπο μας μιας και οι μικροί αυτοί τόποι που ζούμε δεν έχουν τη τιμή να συναντούν συχνά εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, μάλλον εκθέσεις γενικότερα. Ο σκοπός αυτών των εκδηλώσεων ήταν να φέρουμε τους νέους πιο κοντά στην τέχνη, να δουν τις προοπτικές των τεχνών και να διευρύνουν τους ορίζοντες τους πολιτισμικά.


Επίσης σκοπός ήταν μια σύμπραξη παλιού με το νέο. Το παλιό σπίτι με τα καθημερινά έπιπλα μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, τοποθετώντας νέες δημιουργίες καλλιτεχνών μπορούσες εύκολα να αντιληφθείς τις διαφορές του παλιού, παραδοσιακού με το νέο και σύγχρονο.



Φυσικά αυτός είναι ο σκοπός κάθε έκθεσης, ο συνδυασμός και η δημιουργία ερωτημάτων και απαντήσεων.

Οι εκδηλώσεις συμπεριλάμβαναν εκτός από την έκθεση στο κτήριο του Κουκουλόσπιτου, βραδιές με παραδοσιακά εδέσματα και παραδοσιακή και σύγχρονη μουσική.

Στέλιος Βραχιόλογλου (μουσική βραδιά στο θέατρο έναντι του Μουσείου Μετάξης).

Ένα+Ένα - Λαϊκή έντεχνη βραδιά στην αυλή του Κουκουλόσπιτου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χριστουγεννιάτικες Κάρτες του Μουσείου μας-Πολλές Ευχές!!

Τι είναι τα γνάφαλα;

Τα εκθέματα μας (Α' Μέρος)