07-09 Αυγούστου, 3ήμερο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Σουφλί- Γνάφαλα 2009

3ήμερο Φεστιβάλ Κινηματογράφου
Γνάφαλα 2009 στο ΣουφλίΤο Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου "Τα Γνάφαλα" ανακοινώνει τη συνεργασία του με το 10ο Πανόραμα Ανεξαρτήτου Κινηματογράφου Πάτρας για τις φετινές του καλοκαιρινές εκδηλώσεις τον Αύγουστο. Τα Γνάφαλα 2009 παρουσιάζουν το τριήμερο αυτό 21 βραβευμένες ταινίες του 10ου Πανοράματος Ανεξαρτήτου Κινηματογράφου Πάτρας οι οποίες παρουσιάστηκαν τον Οκτώβριο του 2008 στα πλαίσια του φεστιβάλ στη Πάτρα. (Ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, animation, video art, video dance)

Οι προβολές θα γίνουν στην Αυλή του Κουκουλόσπιτου. Ώρες προβολών 21:00-00:00.

------------------------------------------------

Σας παρουσιάζω το πρόγραμμα των Προβολών.

Μέρα Α'- Παρασκευή 07 Αυγούστου 2009

1.ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ Ντοκιμαντέρ Πολύ μιλάς...πολύ κλαις Δημήτρης Κιτσικούδης Ελλάδα 75' ντοκ. 2007

2.ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ Video Art Αναζήτηση Μαργαρίτα Κοτσιλίνη 10' 50'' video art 2008

3.ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ Animation Construction of Citizens Μοάτσος Μιχάλης 9' anim.2008

4.ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ Video Dance Conexiones Lidice Abreu Βενεζουέλα 13' v.d. 2007

5.ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΕ ΑΜΕΑ Στην ταινία «Αδύναμη…δύναμη» Νικολαίδης Αθανάσιος, Σωτηρία Δρίβαλου, Λούβαρης Γιάννης 20'

6.ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ στην Αλεξάνδρα Αϊδίνη Λυκαυγές Μίχας Νικόλαος 24' μ.μ. 2008

7.ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ στον Τάκη Βογόπουλο Πίσω από τα σύννεφα Γιώργος Δημητρόπουλος 18' 25'' μ. μ. 2007Μέρα Β'- Σάββατο 08 Αυγούστου 2009

1.ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ Video Art Fuga Τίτα Μπονάτσου Ελλάδα 6' 46'' v.a. 2008

2.ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ Animation Lumen Wilian Salvador Santos Βραζιλία 3' 52'' anim. 2007

3.ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ The caravan of the manuscripts from Al-Andalus Lidia Peralta Garcia Ισπανία 50' ντοκ. 2007

4.ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ Μικρού μήκους Peek a Boo Χρήστος Σειταρίδης 16' 43'' μ.μ. 2008

5.ΒΡΑΒΕΙΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ» για την ποιητικότητα της ταινίας Τα Λιλά Μαντήλια Κέλλυ Σταμουλάκη 15' μ.μ.2008

6.ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ που προωθεί τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Στον ιστό της αράχνης Νίκος Βεζυργιάννης (σεν, έρευνα Π.Νεράντζης) 72' ντοκ.2007


Μέρα Γ'- Κυριακή 09 Αυγούστου 2009

1.ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ Video Dance The Lady of Late Νατάσσα Ζούκα 13' v. d. 2007

2.ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ Flight Biju Viswanath Ινδία 6' 2'' μ.μ. 2008

3. ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ Occupied Christian Filek Αυστρία 8' 55'' μ.μ. 2006

4.ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ στον Βασίλη Δημητρίου Αποχαιρετισμός στα όπλα... Νάνσυ Σπετσιώτη 5' 30'' μ.μ. 2008

5.ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ Animation
Paradise lost or found Άρτεμις Αλκαλάη 2' anim. 2008

6.ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ Video Art The Gaze Morteza Akoochekian Ιράν 100'' v.a. 2008

7.ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ Αντιρατσιστικού περιεχομένου So you Can Dance! Στέλιος Αποστολόπουλος, Νίκος Νταγιαντάς 28' ντοκ.2007

8.ΕΙΔΙΚΗΔΙΑΚΡΙΣΗ Μικρού Μήκους Βλάντ ο Δαίμων Μιχάλης Πούγουνας 9' 47'' μ.μ.2007


ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΑΙΝΙΩΝ

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ


ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ Video Art

Fuga Τίτα Μπονάτσου Ελλάδα 6' 46'' video art 2008

Είναι μια ταινία video art, που μας εκφράζει με ένα διακριτικά αφηρημένο τρόπο τους ανθρώπους των πόλεων που ζουν και κινούνται πολύ γρήγορα αλλά ταυτοχρόνως έχουν ένα μυστικό όπλο, μπορούν και ονειρεύονται την ομορφιά της φύσης...


ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ Video Dance

The Lady of Late Νατάσσα Ζούκα Ελλάδα 13' Video dance 2007

Μια χορογραφημένη διήγηση μνήμης και χρόνου. Δύο γυναίκες παρουσιάζουν το παλιό και το καινούργιο, το αρχαίο, το παρελθόν και το μέλλον. Μέσα από την μητρότητα και την γέννηση, ο χρόνος προσεγγίζει της απαρχές του σύμπαντος.


ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ Animation

Construction of Citizens Μοάτσος Μιχάλης Ελλάδα 9' animation 2008

Μεταφορά σε animation μέρους του μανιφέστου του E.A.Rauter "Κατασκευή Υπηκόων", που γράφτηκε στο πνεύμα του Μαΐου 1968.


ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ Μεγάλου μήκους

Athens Blogs Αλέξανδρος Παπαηλιού, Λένα βουδούρη, Δέσποινα Καρβέλα, Γιώργος Καρυπίδης, Θανάσης Σκρουμπέλος Ελλάδα 85' μεγάλου μήκους 2007

Το ATHENΣ BLOGS είναι μια σπονδυλωτή ταινία μεγάλου μήκους, παραγωγής 2007. Είναι μια κοινή προσπάθεια, μια ανεξάρτητη παραγωγή πέντε σκηνοθετών. Ο κάθε σκηνοθέτης έχει γράψει και έχει σκηνοθετήσει τη δική του ιστορία, που όλες διαδραματίζονται στην Αθήνα. Αν και όλες οι ταινίες έχουν κοινό θεματικό άξονα, τον άνθρωπο της πόλης, η κάθε ιστορία έχει τη δική της κινηματογραφική γραφή και το δικό της ξεχωριστό ύφος.


ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ Μικρού μήκους

Peek a Boo Χρήστος Σειταρίδης Ελλάδα 16' 43'' μικρού μήκους 2008

Μία pop ιστορία. Ο Reek είναι ένας φτωχός καρτουνίστας. Η Loo είναι...πλούσια. Η εταιρεία που δουλεύει ο Reek είναι μία τεράστια πολυεθνική. Ο Reek βλέπει σε μία βιτρίνα ένα τέλειο κοστούμι. Θα το αγοράσει?


ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ Ντοκιμαντέρ

Πολύ μιλάς...πολύ κλαις Δημήτρης Κιτσικούδης Ελλάδα 75' ντοκιμαντέρ 2007

Τρεις ανθρωπολόγοι, ένας ιστορικός, ένα ισλαμολόγος και πολλοί Πομάκοι μας ξεναγούν στα βουνά της Ροδόπης - στα Βαλκάνια- για να γνωρίσουμε από κοντά τον πληθυσμό των Πομάκων, την ιστορία, τον πολιτισμό τους, τα προβλήματα, τους φόβους και τις ελπίδες τους. Η γλώσσα τους είναι νότια σλαβική και η θρησκεία τους είναι μουσουλμανική. Η προέλευσή τους δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά.. Θεωρούνται Έλληνες, Βούλγαροι, Τούρκοι.


ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ Οικολογικού περιεχομένου

Μυστικά και Ψέματα Σταύρος Στάγκος Ελλάδα 78' ντοκιμαντέρ 2006

Μποπάλ 1984 : η μεγαλύτερη βιομηχανική καταστροφή στην ιστορία. 25.0000 νεκροί, 120.0000 χρόνια άρρωστοι, 22χρόνια δικαστικών αγώνων σε ΗΠΑ και Ινδία. Η πολιτική των πολυεθνικών εταιρειών στις χώρες του Τρίτου κόσμου και η διαπλοκή της χημικής βιομηχανίας με το στρατιωβιομηχανικό μπλόκ στις ΗΠΑ.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ που προωθεί τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Στον ιστό της αράχνης Νίκος Βεζυργιάννης (σενάριο, έρευνα Παύλος Νεράντζης) Ελλάδα 72' ντοκιμαντέρ 2007

Αεροσκάφη-Φαντάσματα της CIA προσγειώνονται και απογειώνονται σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Οργανώνονται απαγωγές, άνθρωποι φυλακίζονται χωρίς να τους αποδίδονται κατηγορίες. Πρακτικές που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα τείνουν να γίνουν ο κανόνας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Από την απαγωγή του ιμάμη Αμπού Ομάρ, υπόπτου για τρομοκρατία στο Μιλάνο και τα εντάλματα κατά πρακτόρων της CIA μέχρι το πόρισμα - αποκάλυψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις μυστικές πτήσεις της αμερικανικής intelligence στην Ευρώπη, το ντοκιμαντέρ αυτό επιχειρεί να ρίξει φως στον ιστό της αράχνης.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ Αντιρατσιστικού περιεχομένου

So you Can Dance! Στέλιος Αποστολόπουλος, Νίκος Νταγιαντάς

Ελλάδα 28' ντοκιμαντέρ 2007

Ο βραβευμένος Ιταλός χορευτής και χορογράφος Luca Silvestrini έρχεται στην Αθήνα με στόχο να ανεβάσει την πρώτη παράσταση community dance στην Ελλάδα. Η ομάδα χορού που δημιουργεί αποτελείται από 40 μη επαγγελματίες χορευτές, ηλικίας 3-93 ετών! Παρακολουθούμε τον Luca καθώς επισκέπτεται τοπικά νηπιαγωγεία, σχολεία και ΚΑΠΗ του Δήμου Βύρωνα, προσπαθώντας να εντοπίσει και να προετοιμάσει κατάλληλα τους χορευτές του.


ΒΡΑΒΕΙΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ» για την ποιητικότητα της ταινίας

Τα Λιλά Μαντήλια Κέλλυ Σταμουλάκη Ελλάδα 15' μικρού μήκους 2008

Ο Χάρης είναι ένας άντρας, ο οποίος ακροβατεί πάνω στα δυσδιάκριτα όρια ζωής και τέχνης. Συνθέτει, με συμβολισμούς και συνειρμούς, το ονειρικό του σύμπαν, όπως αυτό αναμετράται με την καθημερινότητά του. Μέχρι και την τελευταία στιγμή τα διλήμματα τον στοιχειώνουν και δε θα μπορέσει να ξεφύγει από τον εαυτό του. Οι εμμονές του θα συνεχίσουν να τον κυριεύουν, σαν τα λιλά μαντήλια. Γι αυτό δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνεχίσει.


ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ στην Αλεξάνδρα Αϊδίνη

Λυκαυγές Μίχας Νικόλαος Ελλάδα 24' μικρού μήκους 2008

Ο Άγγελος και η Νίνα επιλέγουν τους ρόλους τους. Μύθος και ιστορία ενώνονται. Σαν τραγικές φιγούρες πλαισιώνονται από δραματικές σκιές. Ο Σεμπάστιαν παρασυρμένος από τον Διόνυσο παραδίδεται στον ποιητικό θάνατό του. Η μεθυσμένη Νίνα συνειδητοποιεί τί αξίζει στο θέατρο. Η νεκρή μαριονέτα, όμως, θα αλλάξει το τέλος του έργου.


ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ στον Τάκη Βογόπουλο

Πίσω από τα σύννεφα Γιώργος Δημητρόπουλος Ελλάδα 18' 25'' μικρού μήκους 2007

Πίσω από τα σύννεφα βρίσκεται πάντα το φως, η ελπίδα, η αγάπη... Πολλές φορές η πορεία μας προς το φως περνά από το σκοτάδι. Ένας νεαρός σε μια απεγνωσμένη περιπλάνηση στους δρόμους θα έρθει αντιμέτωπος με εικόνες και αναμνήσεις που θα τον αναγκάσουν να ψάξει για το δικό του φως.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ


ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ Video Art

Αναζήτηση Μαργαρίτα Κοτσιλίνη Ελλάδα 10' 50'' video art 2008

Η αναζήτηση είναι ένα βίντεο που μιλάει για την εξερεύνηση του σώματός μας, την ανακάλυψη της σεξουαλικότητας του ατόμου και την ανάγκη για αναζήτηση συντρόφου. Δυο άτομα, απομονωμένα στον εαυτό τους, ψάχνουν το σώμα τους, και σπάζοντας ταμπού και προκαταλήψεις απελευθερώνονται, ανακαλύπτοντας τελικά ο ένας τον άλλο. Το βίντεο δεν έχει happy end γιατί η εύρεση συντρόφου, δεν σημαίνει απαραιτήτως την ολοκλήρωση του ατόμου. Η ανάγκη για αναζήτηση δεν σταματά ποτέ…


ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ Animation

Paradise lost or found Άρτεμις Αλκαλάη Ελλάδα 2' animation 2008

Πρόκειται για μια μικρή «ερωτική» ιστορία που εκτυλίσσεται πάνω σε μια σκακιέρα. Εμφανίζεται αρχικά το κορίτσι και μετά από λίγο στη σκηνή μπαίνει και το αγόρι. Μετά από διάφορες απόπειρες, αμφιβολίες και φόβους, το παιχνίδι προσέγγισης και απομάκρυνσης καταλήγει στο σμίξιμο του ζευγαριού. Ενωμένοι και δυνατοί τολμούν να βγουν από το πλαίσιο του παιχνιδιού και να ριψοκινδυνεύσουν την πορεία προς το άγνωστο. Μαζί τους όμως συμπαρασύρονται όλοι οι παίκτες αλλάζοντας και ανατρέποντας για πάντα τους προκαθορισμένους όρους.


ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ Μικρού Μήκους

Βλάντ ο Δαίμων Μιχάλης Πούγουνας Ελλάδα 9' 47'' μικρού μήκους 2007

Ο βρικόλακας Vlad τυφλώνεται κατά την διάρκεια της προσπάθειάς του να ξεφύγει από τον διώκτη του. Μετά από σκέψη σχετικά με το πως θα επιβιώσει ως τυφλός, καταλήγει να γίνει πολιτικός.


ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΕ ΑΜΕΑ

Αδύναμη....δύναμη Νικολαιδης Αθανάσιος, Σωτηρία Δρίβαλου, Λούβαρης Γιάννης, Ιωσηφίδης Αλ. Ελλάδα 20' μικρού μήκους 2008

Ένα παράξενο κορίτσι με ιδιαίτερο περπάτημα προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι δεν αντέχουν την διαφορετικότητα και την περιθωριοποιούν. Τελικά καταφεύγει στον κόσμο των νεράιδων, μαζί με το κορίτσι χάνεται και η αγνότητα...


ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ στον Βασίλη Δημητρίου

Αποχαιρετισμός στα όπλα... Νάνσυ Σπετσιώτη Ελλάδα 5' 30'' μικρού μήκους 2008

Ένας ασθενής ζητάει απ' το γιατρό του μια χάρη... Θα πραγματοποιηθεί; Και τι του έχει ζητήσει...;


ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ


ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ Video Dance

Conexiones Lidice Abreu Βενεζουέλα 13' video dance 2007

Ανικανοποίητη από το νόημα της ζωής της, αρχίζει ένα ταξίδι αναζητώντας απαντήσεις. Κινείται στα σίγουρα σε ένα μονοπάτι αναζήτησης του εαυτού της. Με αυτόν τον τρόπο η έρευνά της γίνεται η μεταμόρφωσή της.


ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ Video Art

The Gaze Morteza Akoochekian Ιράν 100'' video art 2008

Η πειραματική ιστορία για την αγάπη, την ζωή και τον πόλεμο.


ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ Animation

Lumen Wilian Salvador Santos Βραζιλία 3' 52'' animation 2007

Ένας εφευρέτης έχει μια ιδέα που φαίνεται να είναι η τέλεια λύση για τα προβλήματά του


ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Occupied Christian Filek Αυστρία 8' 55'' μικρού μήκους 2006

Το να ταξιδεύεις σου δίνει αρκετό υλικό για να αφηγείσαι. Καλύτερα όμως να μην το κάνεις!


ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

The caravan of the manuscripts from Al-Andalus Lidia Peralta Garcia Ισπανία 50' ντοκιμαντέρ 2007

Από τον όγδοο ως τον δέκατο πέμπτο αιώνα, κατά την διάρκεια της Ισλαμικής Ισπανίας, μια τεράστια ποσότητα από επιστημονικά βιβλία παρήχθη. Όταν οι Μουσουλμάνοι εγκατέλειψαν την Ισπανία, πολύ από αυτούς πήραν μαζί τα χειρόγραφά τους. Σήμερα μπορούμε αυτά να τα βρούμε σε οικογενειακές βιβλιοθήκες σε όλη την διαδρομή των καραβανιών, στο Μαρόκο, την Μαυριτανία και το Μάλι. Από το Τολέδο στο Τιμπουκτού αυτό το ντοκιμαντέρ ακολουθεί αυτά τα χειρόγραφα. Ο βασικός χαρακτήρας είναι ο ιδιοκτήτης της Ανδαλουσιανής βιβλιοθήκης του Τιμπουκτού.

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Flight Biju Viswanath Ινδία 6' 2'' μικρού μήκους 2008

Βασισμένο σε ποίημα της Abha Iyengar, η οποία συμμετέχει και στην ταινία. Αφορά την ανάγκη των ποιητών για αυτοέκφραση και αυτοεκπλήρωση. Η ποιήτρια προσδοκά μια καινούργια ζωή: Ακούει το κάλεσμα μιας μακρινής ακτής. Καθώς περιμένει να μεταφερθεί στον χώρο και τον χρόνο, οι σκέψεις της γυρνούν στα παιδικά της χρόνια και στα νεανικά όνειρά της. Μετά η νεκρική πυρά της ανάβει και το ταξίδι της συνεχίζεται με την υπόσχεση μιας νέας ελευθερίας.
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις