Γιορτάσαμε τη Μέρα Μουσείων-Παιδικές Δραστηριότητες

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

"ΤΑ ΓΝΑΦΑΛΑ"


ΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Γιορτάσαμε τη Μέρα Μουσείων με ένα Μουσείο γεμάτο παιδιά!
Σήμερα μας επισκέφθηκαν 65 παιδιά στο Λαογραφικό μας Μουσείο!!Μια μέρα γεμάτη παιδικές φωνές, δημιουργία και γνώση.


Σήμερα το πρωί καλοδεχτήκαμε το 1ο Νηπιαγωγείο Σουφλίου και τις δασκάλες των 2 τάξεων με 25 παιδάκια! Κάναμε μια ξενάγηση στο χώρο του Μουσείου όπου και τα παιδιά μάθανε την ιστορία του τόπου τους, τα ήθη και τις παραδόσεις μας. Ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για τις παραδοσιακές φορεσιές με τα πολλά λουλούδια, τα όπλα των πολεμικών αντικειμένων, τα παιδικά αντικείμενα και την πανέμορφη κούνια του μωρού.









 Στο τέλος της ξενάγησης η κ. Τασούλα διηγήθηκε την ιστορία της Μαρουσώς και έπειτα τα παιδιά ήταν ελεύθερα στον χώρο του μουσείου να ζωγραφίσουν και να αποτυπώσουν ότι τους έμεινε στο μυαλό από την επίσκεψή τους στο χώρο. 











Στο τέλος της ξενάγησης και των παιδικών δραστηριοτήτων κάθε παιδάκι μας μίλησε για τη ζωγραφιά που έφτιαξε και από τι εμπνεύστηκε. Οι ζωγραφιές των παιδιών θα αναρτηθούν στο χώρο του μουσείου και μπορούν όποτε θέλουν να μας ξανά επισκεφθούν να μας δουν με τους γονείς και τους φίλους τους. Ακόμα οι επισκέπτες του μουσείου θα μπορέσουν να δουν τη δουλειά των παιδιών όταν επισκεφθούν το μουσείο μας.














Κατά την έξοδο των παιδιών το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου τα κέρασε από ένα χυμό και μια γκοφρέτα και τα ευχαρίστησε για την επίσκεψη τους. Ακόμα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το 1ο Νηπιαγωγείο Σουφλίου και τις υπέροχες δασκάλες που μας επισκέφθηκαν και έδωσαν χαρά και ζωντάνια στο χώρο του μουσείου. Όπως κάθε σχολείο και νηπιαγωγείο είναι καλεσμένοι οποτεδήποτε το επιθυμήσουν να μας επισκεφθούν για μια οργανωμένη ξενάγηση είτε και μια μέρα καλλιτεχνικής απασχόλησης των παιδιών. 


Την ίδια ώρα σχολεία της Κομοτηνής επισκέφθηκαν τον χώρο και ξεναγήθηκαν στο Λαογραφικό μας Μουσείο. Άλλα 40 παιδιά γνωρίσανε τον υπέροχο χώρο του Μουσείου.






 Ακόμα το Μουσείο διαθέτει και τον Οντά ένα κέντρο ενημέρωσης που μπορεί να φιλοξενήσει τα παιδιά, να δούνε και να μάθουν μέσα σε λίγα λεπτά την ιστορία του Σουφλίου και του Μεταξοσκώληκα. Όπως και να ξεφυλλίσουν ή να προμηθευτούν βιβλία από την βιβλιοθήκη τοπικών συγγραμμάτων και συγγραφέων και όχι μόνο.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χριστουγεννιάτικες Κάρτες του Μουσείου μας-Πολλές Ευχές!!

Τι είναι τα γνάφαλα;

Τα εκθέματα μας (Α' Μέρος)