"Η Χώρα του Ποτέ" στο Σουφλί- Φεστιβάλ Γνάφαλα 2011ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΝΑΦΑΛΑ 2011
22 Ιουλίου 2011
Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου
«ΤΑ ΓΝΑΦΑΛΑ»

Το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου «Τα Γνάφαλα» έχει τη χαρά να φιλοξενήσει την έκθεση «Στη Χώρα του Ποτέ» στο Σουφλί του Έβρου. Κάθε καλοκαίρι το Λαογραφικό Μουσείο διοργανώνει ένα πολιτιστικό Φεστιβάλ τα «Γνάφαλα 2011» και μέρος των πολιτιστικών αυτών εκδηλώσεων είναι και η έκθεση καλλιτεχνών που φιλοξενεί. Η ομαδική αυτή έκθεση καλλιτεχνών αποτελείτε από τους Demian Dame και Μενέλαο Τριανταφυλλίδη από την Αθήνα, την Χαρά Κωστοπούλου από την Πάτρα και την Δήμητρα Μπουρουλίτη από το Σουφλί.

«Επιστρέφοντας στη Χώρα του Ποτέ. Εντοπισμός του προσωπικού νοητού καταφυγίου. Ένας χώρος που έχεις την ελευθερία να κρυφτείς σε αυτόν και οι πράξεις σου να μην έχουν τη βαρύτητα της πραγματικότητας. Ανάγκη διαφυγής και ηρεμίας. Ένας κόσμος χρωματιστός και οικείος. Όλοι κρύβουν κάπου στον εαυτό τους, ένα μέρος όπου επιστρέφουν. Μπορεί να είναι η παιδική ηλικία, μιας και οι μνήμες της, την κάνουν, αν όχι ιδεατή, σίγουρα ξέγνοιαστη. Η Χώρα του Ποτέ λοιπόν, σαν ένας τόπος, που με την επιστροφή σου εκεί γίνεσαι ξανά παιδί.»
Στην έκθεση «Στη Χώρα του Ποτέ» οι καλλιτέχνες προσεγγίζουν το θέμα χρησιμοποιώντας ως μέσα τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, το κέντημα και το video. Η έκθεση αυτή αποτελεί μια σύγχρονη εικαστική ματιά που αφήνει τους καλλιτέχνες να εκφράσουν σημερινές ανησυχίες και ερωτήματα με μια νεωτεριστική αντίληψη της πραγματικότητας και μιας επιστροφής.
Η έκθεση πραγματοποιείτε στον εκθεσιακό χώρο του μουσείου στο «ΚΟΥΚΟΥΛΟΣΠΙΤΟ» Ελ. Βενιζέλου & Πινδάρου στο Σουφλί του Έβρου όπου πραγματοποιούνται οι περισσότερες εκδηλώσεις του φεστιβάλ.
Ταυτόχρονα με την έκθεση «Στη Χώρα του Ποτέ» οι επισκέπτες μπορούν να δουν και την έκθεση με θέμα την «Ταυτότητα» από το ανοιχτό κάλεσμα καλλιτεχνών που πραγματοποιείτε κάθε χρόνο.
Work in Progress 
Neverland Project 
  
 Μενέλαος Τριανταφυλλίδης

 Demian Dame

 Χαρά Κωστοπούλου


  Δήμητρα Μπουρουλίτη

Εγκαίνια Εικαστικών Εκθέσεων
Πέμπτη 4 Αυγούστου  2011
Κουκουλόσπιτο (Ελ Βενιζέλου & Πινδάρου), 21:30
Διάρκεια Εκθέσεων 28/07-28/08/11
Ώρες λειτουργίας 11:00-14:00 & 17:00-21:00

 -Έκθεση Καλλιτεχνών "Στη Χώρα του Ποτέ"
Ζωγραφική, Σχέδιο, Κέντημα, Βίντεο, Φωτογραφία

-Έκθεση Καλλιτεχνών  "Ταυτότητα"
Ζωγραφική, Σχέδιο, Βίντεο, Φωτογραφία, Ποίηση

-Παιδικές Δραστηριότητες  "Παιδιά και Δημιουργίες"
Ντοκουμέντα από τις δημιουργίες του 3ήμερου
Παιδικών Δραστηριοτήτων της περασμένης χρονιάς

Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου
«ΤΑ ΓΝΑΦΑΛΑ»
Ελ. Βενιζέλου 12
68400 Σουφλί Έβρος
Τηλ. 2554024168

Τηλέφωνο επικοινωνίας
6976767318 Μπουρουλίτη Δήμητρα


Μεγάλος Χορηγός
Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου «ΤΑ ΓΝΑΦΑΛΑ»
Μεταξωτά Σουφλίου Μπουρουλίτη

Χορηγοί Εκδηλώσεων- Συνεργασίες
Πανόραμα Ανεξαρτήτου Κινηματογράφου Πάτρας. Οινοποιεία ΜΠΕΛΛΑ. Ξηροί Καρποί ΔΕΚΑ Δεληπούλιος. Αντιπροσωπεία και Εμπορία Μουσίκα. ΛΕΜΟΤ Λέσχη Μοτοσικλετιστών Σουφλίου

Χορηγοί Επικοινωνίας

CINEEK MagazineRADIO Έβρος. ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση. ΕΡΑ Ορεστιάδας. 

http://www.ebros.gr/ www.dramini.gr  www.pameevros.gr/ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις