Πρόταση για συμμετοχή- Δράση Γνωρίζω τον τόπο μου

 Πρόταση για συμμετοχή- Δράση Γνωρίζω τον τόπο μου

Σας στέλνουμε παρακάτω την δράση που ο σύλλογος Επαγγελματιών Σουφλίου θα ήθελε να πραγματοποιήσει με τη βοήθεια σας. Έχουμε αρχίσει μια συνεργασία με το Λύκειο Σουφλίου υπό την καθοδήγηση του Λαογραφικού Μουσείου Σουφλίου με σκοπό την συγκέντρωση ηχητικών ντοκουμέντων (podcast) και βίντεο ντοκουμέντων ή γραπτών κειμένων μαρτυριών, ιστοριών, μασαλιών που αφορούν συγκεκριμένα μέρη του Σουφλίου, κτίρια, έθιμα, αντικείμενα προσωπικά που σχετίζονται με τον τόπο μας, θα βρείτε μια γενική καθοδήγηση παρακάτω.
Σκοπός είναι η δημιουργία ενός αρχείου- τεκμηρίων τα οποία θα επιλεχθούν και θα τοποθετηθούν στο χάρτη του Σουφλίου και με τα οποία θα δημιουργηθούν μονοπάτια ενδιαφέροντος που θα μπορεί ο επισκέπτης να χρησιμοποιήσει και κινούμενος στο μονοπάτι να μπορεί να μάθει για τα δρομάκια, τα κτήρια, την ιστορία και τα ήθη και έθιμα του τόπου.
Τα σημεία ενδιαφέροντος θα τα καθορίσουμε με βάση τα τεκμήρια που θα συγκεντρωθούν, γι’ αυτό θέλουμε τη βοήθειά σας να μας μιλήσετε για τη γειτονία, τα σπίτια στο δρόμο σας, ιστορίες των παππούδων σας με σκοπό να διασωθούν για τις επόμενες γενιές. Με αυτόν τον τρόπο θα μάθουμε και εμείς καλύτερα τον τόπο μας και τος δρόμους που περπατάμε. Μας ενδιαφέρει η συμμετοχή σας με κάθε τρόπο στη δράση μας. Θα χαρούμε να έχουμε τη θετική απόκρισή σας και τη συμμετοχή σας.
Παρακαλούμε διαβάστε την αναλυτική παρουσίαση της δράσης στο επισυναπτόμενο αρχείο και αναμένουμε τη συμμετοχή σας.








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χριστουγεννιάτικες Κάρτες του Μουσείου μας-Πολλές Ευχές!!

Τι είναι τα γνάφαλα;

Τα εκθέματα μας (Α' Μέρος)