Πολιτιστικές Εκδηλώσεις "Γνάφαλα" 2009

Έπειτα από 2 χρόνια, το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου ανακοινώνει τις επόμενες πολιτιστικές του εκδηλώσεις για το καλοκαίρι του 2009. Το παρακάτω πρόγραμμα είναι ένα πρώτο δείγμα του προγράμματος. Τους επόμενους 2 μήνες θα αναρτηθεί το τελικό πρόγραμμα με τις διορθώσεις του.

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώνω!

Εκδηλώσεις «Γνάφαλα» 2009

Το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου «Τα Γνάφαλα» διοργανώνει τις φετινές εκδηλώσεις με σκοπό να παρουσιάσει ένα από τα πιο σημαντικά εκθέματα του μουσείου. Ένα ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας βραχιόλι με το όνομα «Γέφυρα». Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις θα προσπαθήσουμε να γεφυρώσουμε τον κόσμο των τεχνών, την μουσική με τη ζωγραφική, τον κινηματογράφο με τον χορό, το σύγχρονο με την παράδοση.

Διάρκεια: Πέμπτη 6 Αυγούστου με Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Πέμπτη 06/08

Άνοιγμα εκδηλώσεων και εγκαίνια εκθέσεων («Φωτογραφίζοντας σα σινεμά» έκθεση φωτογραφίας, «Γέφυρα» ανοιχτή έκθεση). Ακολουθεί ρεμπέτικη βραδιά με τους Αρχοντούλη Δήμο, Παππά Θοδωρή στην αυλή του Κουκουλόσπιτου.

Παρασκευή- Κυριακή 07-09/08

Το τριήμερο αυτό (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) θα γίνει η προβολή των βραβευμένων ταινιών του 10ου Πανοράματος Πάτρας. Φιλοξενούμε 21 βραβευμένες ταινίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίες παρουσιάστηκαν τον Οκτώβριο του 2008 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας (μεγάλου μήκους, μικρού μήκους, animation, ντοκιμαντέρ, video art, video dance).

Δευτέρα 10, Τρίτη 11/8

Ανοιχτά σεμινάρια και διαδραστικά «παιχνίδια» για μεγάλους και μικρούς ανακατεύοντας τέχνες (ζωγραφική, μουσική, σχέδιο, κατασκευή).

Τετάρτη 12/08

Το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ παρουσιάζει τη νέα θεατρική παραγωγή του με την κωμωδία του Γιώργου Σουρή «Η Περιφέρεια». Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Ανοιχτό Θέατρο απέναντι από το Μουσείο Μετάξης.

Πέμπτη 13/08

Ροκ βραδιά με τους Bad Bourbon από την Ορεστιάδα. Σε συνεργασία με τη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Σουφλίου θα διοργανωθεί συμπόσιο με άφθονα παραδοσιακά λουκάνικα, κρασί και τσίπουρο. Μουσική από τον Dj- Venthos.

Παρασκευή 14/08

Συζήτηση για το αφιέρωμα του φεστιβάλ στην Γέφυρα από συμβολικής και εθνολογικής σημασίας.

Παραδοσιακό γλέντι με χορό και τραγούδι από το παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα της Θρακικής Εστίας και του μουσικού συγκροτήματος Κικόνων Ήχος στο ανοιχτό θέατρο απέναντι από το Μουσείο Μετάξης.

Κυριακή 16/08

Κλείσιμο εκδηλώσεων στον χώρο του Κουκουλόσπιτου.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις