"ΓΝΑΦΑΛΑ" 2010-Παιδικές Δραστηριότητες ΙΙΙ

3ήμερο Παιδικών Δραστηριοτήτων
Πολιτιστικό Φεστιβάλ
ΓΝΑΦΑΛΑ 2010

Μέρα 3η
 
Την τρίτη μέρα είδαμε την ταινία του Στράτου Στασινού "Του Κολυμπητή" που ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο των εκδηλώσεών μας. Τα παιδιά βρήκαν φοβερά ενδιαφέρουσα την παραδοσιακή ιστορία της Ηπείρου. Αργότερα εμπνέυστηκαν από αυτή και δημιουργήσαν μοναδικές ζωγραφιές.

Αργότερα τα παιδιά χορέψαν και διασκεδάσαν στην αυλή του Κουκουλόσπιτου υπό τις οδηγίες της Θείας Τασούλας!!
 


 Μετά το ευχάριστο διάλειμμα, τα παιδιά φτιάξανε κι άλλες κούκλες αυτή τη φορά παρακολουθώντας τα μαθήματα της Γενοβέφας Κτενίδου. Μετά από αυτό πατρακολούθησαν την Κουκλοθεατρική Παράσταση της Γενοβέφας "Το Αλάτι" μια διασκευή του Μικρασιάτικου Παραμυθιού με τις 3 βασιλοπούλες και τον βασιλιά που ρώταγε για την αγάπη τους.
Αυτή ήταν και η τελευταία μέρα των δραστηριοτήτων μας, το κλείσιμο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ  Γνάφαλα 2010 που διοργάνωσε το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου "Τα Γνάφαλα" της Οικ. Μπουρουλίτη




Ευχαριστούμε πολύ για ακόμη μια φορά όλες τις εκπαιδευτικούς που παρεβρέθησαν εθελοντικά και καταφέραμε όλοι μαζί να περάσουμε ένα υπέροχο 3ήμερο γεμάτο χαρούμενες δραστηριότητες. Ακόμα ευχαριστούμε και την Γενοβέφα Κτενίδου για την συνεργασία μας και για την όμορφη παράσταση της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είναι τα γνάφαλα;

Χριστουγεννιάτικες Κάρτες του Μουσείου μας-Πολλές Ευχές!!

Τα εκθέματα μας (Α' Μέρος)