Ενώνοντας τη Θράκη με την Κρήτη- Έκθεση στο Ρέθυμνο


10-18 Σεπτεμβρίου 2016, 11:00-22:00 καθημερινά
Εγκαίνια 19:00 Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου «Τα Γνάφαλα», το Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου και τα Μεταξωτά Σουφλίου Μπουρουλίτη διοργανώνουν την πολιτιστική εκδήλωση έκθεση μεταξωτών δημιουργιών και λαϊκής τέχνης στον πολιτιστικό εκθεσιακό χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Ρεθύμνου στην πόλη του Ρεθύμνου.

Η παρουσίαση αυτή έχει ως σκοπό το διάλογο μεταξύ των δύο άκρων τις Ελλάδας, της Θράκης και της Κρήτης θέλοντας να δείξουμε τα κοινά που μας ενώνουν μιας και η λαϊκή παράδοση και τέχνη έχει τις ρίζες του στις ίδιες ανάγκες του ανθρώπου για έκφραση, υψηλή αισθητική, δημιουργικότητα και χειρωνακτική εργασία.
Μέσα από τα ήδη υπάρχοντα Κρητικά εκθέματα του χώρου του Λυκείου Ελληνίδων Ρεθύμνου και τα Θρακιώτικα δημιουργήματα της Οικοτεχνίας Μεταξωτών Σουφλίου Μπουρουλίτη και εκθεμάτων του Λαογραφικού Μουσείου Σουφλίου θα αναζητήσουμε τις ομοιότητες και τις κοινές αναφορές. Επιπρόσθετα θα παρουσιαστούν δημιουργίες σύγχρονες που προσπαθούν να συνδέσουν τα άκρα της Ελλάδος μέσα από τη την χειροτεχνία.
Επιπρόσθετα θα παρουσιαστούν και Κρητικές φορεσιές δικής μας κατασκευής σαν μια προσπάθεια να συνδέσουμε τα κοινά που μας ενώνουν.
Φυσικά στην έκθεση θα παρουσιαστούν και νέες δημιουργίες της Οικοτεχνίας μας εκτός από τα πασίγνωστα σε όλη την Ελλάδα εργόχειρα και κεντήματα καθώς προσπαθούμε να ακολουθούμε τη μόδα και τις σύγχρονες δημιουργίες με φρέσκιες ιδέες, με μοντέρνα εργόχειρα για το σπίτι, μεταξωτά μαντήλια και εσάρπες καθώς χειροποίητα κοσμήματα και στέφανα γάμου φτιαγμένα με κουκούλι και μετάξι.
Στον χώρο θα υπάρχει ενημέρωση για το μετάξι και την παραγωγή του μεταξοσκώληκα.
Η έκθεση θα διαρκέσει από το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. Το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια της έκθεσης μετά τις 19:00.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είναι τα γνάφαλα;

Τα εκθέματα μας (Α' Μέρος)

Χριστουγεννιάτικες Κάρτες του Μουσείου μας-Πολλές Ευχές!!