Θέατρο για παιδιά- Ο Γιάννης και το Πεύκο


Μετά από πολύ καιρό είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε μια υπέροχη παράσταση από την ομάδα @HippoTheatreGroup στο Σουφλί!
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Σουφλίου "Τα Γνάφαλα¨ την Παρασκευή στις 1 Απριλίου 2022 στις 7 το απόγευμα και δεν θα ναι ψέμα!!
Σας περιμένουμε από τις 6 να φυτέψουμε φακή στα κεσεδάκια που θα ανακυκλώσουμε, γι' αυτό μη ξεχάσετε να φέρετε και το δικό σας!

Λίγα λόγια για το έργο..
Η θεατρική ομάδα Hippo παρουσιάζει την διαδραστική θεατρική παράσταση οικολογικού περιεχομένου, με τίτλο “Ο Γιάννης και το Πεύκο” βασισμένο στο ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Η κατάρα του Πεύκου» και με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Aξιοποιούμε το ποίημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου ως καμβά στη δημιουργία μιας ιστορίας η οποία “χτίζεται” σιγά σιγά με την συνδρομή των παιδιών, μέσα από τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος (όπως Αναστοχασμός, Hot Seat κ.ά.) κινητικά παιχνίδια, κατευθυνόμενους αυτοσχεδιασμούς, αφήγηση και δραματοποίηση σκηνών.
Μέσα στο πρόγραμμα δίνεται έμφαση σε αξίες όπως σεβασμός και αγάπη για την Φύση, ενώ τονίζεται το αίτημα για καθαρό περιβάλλον και για ανακύκλωση. Τις παλαιότερες εποχές, οι άνθρωποι πίστευαν ότι ο κόσμος είναι κόσμημα. Και αυτό ακριβώς θέλουμε να θυμίσουμε στους μικρούς φίλους που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμά μας.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Διάρκεια: 60΄
Ηλικίες: 3-12 ετών
Είσοδος Ελεύθερη- Απαραίτητη η κράτηση θέσεων
στο 2554024168 και 6976767318

Ταυτότητα παράστασης
Εμψυχωτές: Αλεξάνδρα Κασιούμη, Γιώργος Χριστοφορίδης
Σχεδιασμός Δράματος: Hippo Theatre Ensemble*
Αισθητική επιμέλεια – ενδυματολογία: Κατερίνα Χατζοπούλου
Φόντο: Σίσσυ Ιγνατίδου
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ράπτης – Φώτης Δούσος
*Οι Hippo Theatre Ensemble είναι οι: Φώτης Δούσος, Σίσσυ Ιγνατίδου, Λουίζα Νικολάου, Αλέξανδρος Ράπτης, Καλλιόπη Φύκαρη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι είναι τα γνάφαλα;

Τα εκθέματα μας (Α' Μέρος)

Χριστουγεννιάτικες Κάρτες του Μουσείου μας-Πολλές Ευχές!!