Εκπαιδευτικά προγράμματα για προσχολική και σχολική ηλικία

 

Στα πλαίσια ενός προγράμματος eTwinning που συμμετέχει το 1ο Νηπιαγωγείο Σουφλίου, αρχίσαμε να ερευνούμε και να ανακαλύπτουμε ιστορίες και μυστικά για το προϊόν του τόπου μας που θέλουμε να διαφημίσουμε...

Η ιστορία του τόπου μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την σηροτροφία αφού για μεγάλο διάστημα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή των κατοίκων της περιοχής μας. Το μετάξι δεν είναι μόνο παρελθόν αλλά και το μέλλον του τόπου μας. Στο Σουφλί υπάρχουν παντού τα ίχνη του μεταξιού.

Γιατί όμως ειδικά εδώ; Γιατί σ’ αυτό το συγκεκριμένο σημείο της Ελλάδας; Η ιστορία του μεταξιού είναι ένα δαιδαλώδες παραμύθι που ξεκινάει με Κινέζες πριγκίπισσες και καταλήγει στην πόλη του Σουφλίου, στην πόλη του μεταξιού.
Μια ιστορία γεμάτη μύθους και μυστικά, τόσο γοητευτική που σε καλεί να την ανακαλύψεις.


Κι αποφασίσαμε να ξεκλειδώσουμε όλα τα μυστικά και να επισκεφθούμε όλα τα Μουσεία της πόλης μας, ξεκινώντας σήμερα από το Λαογραφικό Μουσείο «Τα Γνάφαλα».
Ευχαριστούμε θερμά την υπεύθυνη του μουσείου κ. Δήμητρα Μπουρουλίτη για την ξενάγηση, για όλες τις πληροφορίες που μας έδωσε και για όλες τις απορίες που μας έλυσε.
Ευχαριστούμε και για τα εργαστήρια αργαλειού και κουκουλιών που είχαμε την χαρά ενεργά να συμμετέχουμε.
Μείναμε όλοι κατενθουσιασμένοι.














Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χριστουγεννιάτικες Κάρτες του Μουσείου μας-Πολλές Ευχές!!

Τι είναι τα γνάφαλα;

Τα εκθέματα μας (Α' Μέρος)