Αναλυτικό πρόγραμμα σεμινάριού φωτογραφίας

 
«Οι Εικόνες Αφηγούνται Ιστορίες» Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Τοπικής Ιστορίας – Φωτογραφίας


Η Art Traces ΑΜΚΕ σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο Σουφλίου «Τα Γνάφαλα» παρουσιάζει ένα κύκλο εργαστηρίων για εφήβους και ενήλικες με θέμα «Οι εικόνες αφηγούνται ιστορίες». Το νέο αυτό βιωματικό εργαστήριο θα γίνει σε τέσσερις δίωρες συναντήσεις και επιθυμεί να εμπλέξει τους συμμετέχοντες τόσο με την τέχνη της φωτογραφίας και του βίντεο όσο και με την ιστορική έρευνα, τη τοπική και οικογενειακή τους ιστορία.
Με εργαλείο την φωτογραφική τέχνη, το βίντεο, τη συγγραφή και βιωματικές εκπαιδευτικές πρακτικές οι συμμετέχοντες θα μάθουν πως μπορούν να ξεκινήσουν μια ιστορική έρευνα και να τη μετατρέψουν σε ένα καλλιτεχνικό έργο εμπνεόμενοι από την δική τους προσωπική και οικογενειακή ιστορία.
Θα εξοικειωθούν με την φωτογραφική μηχανή και θα εξασκηθούν στην φωτογράφιση και βιντεογράφηση των οικείων τους, του σπιτιού τους και της γειτονιάς τους. Επίσης θα μάθουν πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις παλιές αναμνηστικές οικογενειακές φωτογραφίες τους, ως εικαστικά αντικείμενα και ως αρχεία που διηγούνται ιστορίες.

Αριθμός συναντήσεων: 4
Διάρκεια συναντήσεων: 2 – 2,30 ώρες την κάθε συνάντηση
Κόστος συμμετοχής: 40€ χωρίς Φ.Π.Α
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 άτομα

Ημερομηνίες διεξαγωγής:
Σάββατο 08/10 ώρα 17:30 - 20:00
Κυριακή 09/10 ώρα 10:30 - 13:00
Σάββατο 15/10 ώρα 17:30 - 20:00
Κυριακή 16/10 ώρα 10:30 - 13:00

Τόπος διεξαγωγής: Κουκουλόσπιτο Λαογραφικού Μουσείου Σουφλίου «Τα Γνάφαλα»
Ελ. Βενιζέλου 60, Σουφλί Έβρος

Για το εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα χρειαστούν μια φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο έχει τη δυνατότητα να βγάζει φωτογραφίες.
Για δηλώσεις συμμετοχής:
+30 6976767318 Δήμητρα Μπουρουλίτη
+30 6934482149 Συμεών Χατζηλίδης

H Art Traces ΑΜΚΕ εστιάζει σε δράσεις στον τομέα της τέχνης, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της περιβαντολλογικής ευαισθητοποίησης. Η ομάδα της αποτελείται από καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, καθώς και συνεργάτες και εθελοντές διάφορων ιδιοτήτων.

AR T T RAC E S
Εισηγητής προγράμματος: Συμεών Χατζηλίδης. www.arttraces.org

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ενώνοντας τη Θράκη με την Κρήτη- Έκθεση στο Ρέθυμνο

Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου